به گزارش خبرنگار اجتماعی ایرنا، 'احمد شیبانی' روز چهارشنبه در نخستن همایش مدیریت و اقتصاد دارو، افزود: به ازای هریكصد هزار نفر باید 20 دارو ساز در كشور وجود داشته باشد كه اكنون این گونه نیست.
شیبانی با بیان اینكه دارو جزو محصولات سلامتمحور و اقتصاد محور است، گفت: متاسفانه نتوانسته ایم در حوزه اقتصاد دارو، مستندات كارشناسی و دقیق ارائه دهیم.
رئیس سازمان غذا و دارو گفت: هزینههای دارویی بعد از هزینههای پرسنلی، دومین هزینههای سنگین حوزه سلامت است و مردم، تولیدكننده، واردكننده، توزیع كننده و داروخانه از این وضعیت راضی نیستند.
شیبانی با بیان اینكه قیمت داروها واقعی نیست، گفت: قیمت دارو در ایران بسیار پایینتر از كشورهای دیگر است.
وی با اشاره به اجرای طرح ژنریك(یكسان سازی قیمت داروهای تمام كارخانه ها) بعد از انقلاب، گفت: این طرح فواید بسیاری داشت اما در مورد سود، مباحث مناسبی صورت نگرفته است.
وی با بیان اینكه حاشیههای سود داروخانههای كشور نسبت به تمام دنیا پائین است و این حاشیه سود یك چرخه ناقص دارد، گفت: این مساله به مساله عدم پوشش بیمهها برمیگردد.
رئیس سازمان غذاو دارو گفت: تعرفههای خدمات حرفه داروسازی كه 500 تا یك هزار تومان است، ارزش واقعی خدمات یك داروساز نیست به همین دلیل نتوانستیم آنطور كه مردم و جامعه پزشكی انتظار دارند ارائه خدمات دهیم.
شیبانی با بیان اینكه بسیاری از داروهای جدید، نوتركیب هستند و براساس نیاز باید این داروها نیز در اختیار بیماران قرار گیرد، تصریح كرد: این در حالی است كه نتوانستیم از نظر اقتصادی و عوارض ثبت دارو راهكاری ارایه دهیم.
نخستین همایش مدیریت و اقتصاد دارو امروز - چهارشنبه - در تالار ابوریحان دانشگاه علوم پزشكی شهید بهشتی آغاز به كار كرد و تا بیست و ششم خردادماه جاری ادامه خواهد داشت.
اجتمام**9105**1569